5. ASS. CONTACTE

correu per contactar, es : atletisme.aeblancafort@gmail.com

el correu de l’associacio es: aeblancafort@hotmail.es

L’atletisme és un dels pocs esports practicats de forma tradicional mundialment, tant en l’àmbit aficionat com en el transcurs de nombroses competicions de tots els nivells. La simplicitat i els pocs mitjans necessaris per a la seva pràctica expliquen en part aquest èxit.

Entrenament

Al principi de l’entrenament d’un atleta, aquest comença practicant moltes proves i molt diverses. Amb el temps, l’esportista s’anirà especialitzant, d’acord amb les seves habilitats i preferències. Si l’atleta no té cap prova “especial” pot dedicar-se a fer proves combinades.

Com pràcticament tot el relacionat amb l’atletisme, l’entrenament també és molt variat segons les proves que es disputin. Tot i així es pot apreciar que els sprints, la flexibilitat i la força tant de cames com de braços són molt importants en la majoria de disciplines.

L’entrenament depèn de la proximitat de competicions, de l’estat de l’atleta, de les condicions meteorològiques, etc. però normalment acostuma a seguir un patró: primer uns exercicis d’escalfament (fer footing, estiraments…), després unes proves generals (exercicis de multi-salts, abdominals i flexions…), posteriorment exercicis especialitzats per la prova que es vol treballar i finalment exercicis per “deixar-se anar” com són el footing i els estiraments.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.