2. NOTICIES

——————————————————————————————————————————–
16/4/2013
dol de l'atletismeBoston
Almenys tres morts i 140 ferits per dues explosions a la meta de la Marató de Boston
Redacció Actualitzat a les 14:59 h   16/04/2013
 
Almenys tres persones han mort i 140 han resultat ferides de diversa consideració a la marató de Boston, als Estats Units, a causa de dues explosions que hi ha hagut a la línia d’arribadad’aquesta cursa. Poques hores després de la primera deflagració es confirmava que una de les víctimes mortals tenia vuit anys.
Després de les dues deflagracions inicials, la policia de Boston ha trobat almenys dos artefactes més, que han estat desactivats de manera controlada, segons ha explicat el president dels Estats Units, Barack Obama. Posteriorment s’ha confirmat l’explosió d’un tercer artefacte a la biblioteca John F. Kennedy, situada a uns cinc quilòmetres de la meta de la marató, que no ha causat ferits. En roda de premsa, el comissari de la policia de Boston, Ed David, no ha pogut precisar si aquest tercer incident té res a veure amb els altres dos. “Estem treballant amb la hipòtesi que tenen alguna relació”, ha afegit. La policia de la ciutat ja s’ha posat en contacte amb els cossos de seguretat de l’Estat i l’FBI.
Les detonacions, d’origen encara desconegut, han passat tres hores després d’haver arribat els guanyadors de la cursa i quan a la línia de meta encara hi havia molt públic concentrat. Els policies, agents de seguretat i espectadors que no havien quedat ferits han reaccionat amb rapidesa per intentar atendre les víctimes, situades sobretot a la zona del públic. Alguns dels ferits més greus eren en unes grades que s’havien ensorrat.
Ambulàncies i bombers s’esforçaven per atendre els ferits i traslladar-los als hospitals.L’Hospital General de Massachusetts ha rebut una bona part dels ferits, diversos en estat crític, entre els quals mitja dotzena amb alguna extremitat amputada. Molts ciutadans de Boston i també molts participants de la narató han anat a donar sang als hospitals, fins al punt que les autoritat sanitàries han hagut de dir que ja no en calia més.
 
http://www.324.cat/noticia/2096993/societat/Almenys-2-morts-i-un-centenar-de-ferits-per-dues-explosions-a-la-meta-de-la-marato-de-Boston
 
—————————————————————————————————————————-
6/4/2013
cartell mitjaMITJA MARATO DE BLANCAFORT
 
volem recorda que es la ultima setmana per poder fer la Mitja Marato de BLANCAFORT, ja esta tot apunt i nomes falteu vosaltres, no hi  podeu faltar.
 
anims hi ha correr que ja nomes queden 21 km per davant
 
 
 
 
———————————————————————————————————————————
 
100x100 fondistes17/3/2013
EL DIA 5 DE MAIG QUART I MITJA MARATÓ DE TARREGA
 
Recorregut Cursa Tàrrega
El circuit combina asfalt i terra i transcorre per carrers del centre urbà de Tàrrega i camins de l’Urgell, passant per la petita vila de Vilagrassa. D’altra banda, el recorregut de la Mitja ens porta en direcció al Talladell, La Mora i de tornada cap a Tàrrega. El recorregut ofereix magnífiques imatges de les nostres contrades, en una època en que els camps estan en el seu màxim esplendor. Un plaer sensorial per a tots els corredors que hi participen. La combinació entre l’asfalt i la terra ofereix un tret diferencial respecte a la gran majoria de mitges maratons que se celebren arreu. El recorregut no presenta grans desnivells i fa que sigui una cursa ràpida i apta per a tots els públics.
Sortida a les 9:30 hores al Parc Esportiu del Reguer-Pavelló Municipal d’Esports. Facilitat d’aparcament al costat mateix de la sortida de la cursa.
Tots els kilòmetres estan perfectament senyalitzats i mesurats amb el sistema MPM (metre per metre).
DETALLS TÈCNICS:
Quart de Marató (10,5 km)
recorregut asfalt= 7 km
recorregut terra=3,5 km (camins en perfecte estat, però sense asfaltar)
elevació mínima: 339 m /elevació maxima: 380 m/ elevació mitjana: 361 m.
Veure recorregut Quart de Marató en Google Earth
Mitja Marató (21,097 km)
trams>>
recorregut asfalt= 16 km
recorregut terra=4,5 km (camins en perfecte estat, però sense asfaltar)
altimetria >>
elevació mínima: 339 m /elevació maxima: 424 m/ elevació mitjana: 381 m.
Veure recorregut Mitja Marató en Google Earth
>> Quart de Marató (10,5 km) >> Tàrrega+Vilagrassa+Tàrrega
-Sortida carrer de Joan Brossa (Zona Esportiva del Reguer)
-C/Verge de Montserrrat
-Avda. Tarragona
-Avda. Josep Tarradellas
-Crta. de St. Martí
-Camí direcció Vilagrassa
-Pas pel centre de Vilagrassa
-Cami direcció a Tàrrega
-Avda. de Balaguer (passem per davant del monestir de Fàtima i anem fins a l’altura del Carrer Sta. Clara)
-Avda. Catalunya fins al pati cantonada xurreria
-Plaça del Carme (pas per davant de La Jijonenca)
-Carrer de Joan Maragall
-Pas pel pont del reguer i gir cantonada carrer Joan Brossa i arribada.
>> Mitja Marató (21,097 km) >> Tàrrega +Vilagrassa+Tàrrega+el Talladell+la Mora+el Talladell+Tàrrega
Es comparteix el recorregut del Quart de Marató. Itinerari que ens porta fins al poble del Talladell i pas per la Mora, tornada cap a Tàrrega.
 
—————————————————————————————————————————-
4/3/2013
Ara a l’aeblancafort ens em propossat un repte no gents facil, la data es 14 d’abril 2013.
 
cartell mitjaVolem montar una mitja marato al poble de Blancafort de uns 500 habitants, i tenim previst tancar les inscripcions de la mitja tambe a 500 persones, aixo vol dir que per un moment el poble tant humil que som doblarem les persones que normalment i fem vida.
Ho volem fer per la porta gran ja que la gent de Blancafort es molt gran, volem muntar la 1er mitja marato de la Conca de Barbera.
Tenim l’intencio de que sigui un dia festiu tant per la gent que la vulgui correr com per la gent del poble, ja que esperem que vingui molta gent de fora i tenim l’intencio de deixar el nom de Blancafort molt amunt!!
El dia abans i haura la fira del corredor, on hi haura expossitors i on tambe es podran recollir els dorsals de la mateixa, el diumenge estara tot a la plaça del arbres (lloc de sortida).
El recorregut es : plaça dels arbres, les afores del poble, carretera de l’Espluga, carretera del Montblanquet (km4), carretera Solivella, piscines Blancafort, arribada plaça dels arbres.
Avituallaments: mes o menys estaran cada 5km (liquids)
La prova esta muntada conjuntament amb la col.laboracio de la mitja de Terrassa i l’ajuntament de Blancafort
Aprofitar per demanar el soport de la gent i el voluntariat de qui ens vulgui ajudar aquell dia, ja que es nessesita molta gent, per poder-ho organitzat tot.
 
—————————————————————————————————————————-
28/12/2012
UN EXEMPLE A SEGUIR!!
Foto: Gest d'esportivitat en un cros!!</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Se n’ha parlat molt poc. En el cros de la localitat navarresa de Burlada, va succeir un fet el passat diumenge 2 de desembre que ens ajuda a seguir creient en els valors de l’esport.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>L’atleta kenyà, Abel Mutai, medalla d’or dels 3.000 obstacles de fa quatre mesos a Londres, estava a punt de guanyar la prova quan, a l’entrar a una pista on hi havia la meta es va creure que ja havia arribat, va afluixar totalment el pas i, relaxat, va començar a saludar al públic pensant-se vencedor. El que li venia al darrere, Iván Fernández Anaya, en veure que s'equivocava i es parava una desena de metres abans de la pancarta, no va voler aprofitar l'ocasió per accelerar i guanyar. Es va quedar a la seva esquena, i gesticulant per a que l'entengués i gairebé empenyent-lo,  va portar al kenyà fins a la meta, deixant-lo passar per davant.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Iván Fernández Anaya, un corredor vitorià de 24 anys que està considerat un atleta amb molt futur (campió d’Espanya de 5.000 metres en categoria promeses fa dos anys) va afirmar en acabar la prova: "Encara que m'haguessin dit que guanyant tenia plaça en la selecció espanyola per a l'Europeu, no m’hauria aprofitat. Crec que és millor el que he fet que si hagués guanyat. I això és molt important, perquè avui en dia, tal com estan les coses en tots els ambients, en el futbol, en la societat, en la política, on sembla que tot val, un gest d'honradesa va molt bé ".<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
Ho deia al principi: malauradament, se n'ha parlat molt poc d'aquest gest. I és una llàstima. En la meva opinió, estaria bé explicar-ho als nens, per a que no pensin que l'esport és únicament allò que veuen per la tele: puntades violentes a dojo, declaracions fatxendes, dits als ulls dels contraris...
Se n’ha parlat molt poc. En el cros de la localitat navarresa de Burlada, va succeir un fet el passat diumenge 2 de desembre que ens ajuda a seguir creient en els valors de l’esport.L’atleta kenyà, Abel Mutai, medalla d’or dels 3.000 obstacles de fa quatre mesos a Londres, estava a punt de guanyar la prova quan, a l’entrar a una pista on hi havia la meta es va creure que ja havia arribat, va afluixar totalment el pas i, relaxat, va començar a saludar al públic pensant-se vencedor. El que li venia al darrere, Iván Fernández Anaya, en veure que s’equivocava i es parava una desena de metres abans de la pancarta, no va voler aprofitar l’ocasió per accelerar i guanyar. Es va quedar a la seva esquena, i gesticulant per a que l’entengués i gairebé empenyent-lo, va portar al kenyà fins a la meta, deixant-lo passar per davant.Iván Fernández Anaya, un corredor vitorià de 24 anys que està considerat un atleta amb molt futur (campió d’Espanya de 5.000 metres en categoria promeses fa dos anys) va afirmar en acabar la prova: “Encara que m’haguessin dit que guanyant tenia plaça en la selecció espanyola per a l’Europeu, no m’hauria aprofitat. Crec que és millor el que he fet que si hagués guanyat. I això és molt important, perquè avui en dia, tal com estan les coses en tots els ambients, en el futbol, en la societat, en la política, on sembla que tot val, un gest d’honradesa va molt bé “.
Ho deia al principi: malauradament, se n’ha parlat molt poc d’aquest gest. I és una llàstima. En la meva opinió, estaria bé explicar-ho als nens, per a que no pensin que l’esport és únicament allò que veuen per la tele: puntades violentes a dojo, declaracions fatxendes, dits als ulls dels contraris…
—————————————————————————————————————————-
5/12/12
llicencies!
ja estan apunt les llicencies de la feec. aki us deixo unes fotos on surten els preus i tot!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
—————————————————————————————————————————-
11/11/12
sant silvestre momblanquina!
Bones família!!
Com cada any s’aproxima la típica, tradicional i popular cursa a montblanc per les festes de Nadal, la Sant Silvestre Montblanquina.
Per aquells que no sapigueu es una cursa mooolt mooolt popular que es fa l’últim dia de l’any 31 de Desembre a les 17:00h i te un recorregut de 3km (2 voltes pel casc antic de montblanc) mooolt assequible.
Cada any uns quants socis participem aquesta cursa i per que no, ens podem plantejar el repte d’aconseguir la màxima participacióp dels nostres socis, ja que degut el caracter i tipus de prova es la més idónia, i perque no, una forma d’acabar l’any amb una majoritària foto de grup!!
Moltes gràcies, anem parlant… peró que us sembla??
Salut i ànims!!!                  
—————————————————————————————————————————-
24/10/12
Que s’ha de menjar despres de fer exercici??
 
Gairebé tots som conscients que per aconseguir un bon rendiment té molta importància el quin i com menjar abans de fer exercici. No obstant això, són molts els que desconeixen la transcendència que té el fet de menjar una vegada finalitzada una activitat física. I aquest és un aspecte que posseeix més importància del que es pugui pensar.
El fet d’ingerir certs aliments en acabar un entrenament o activitat física -especialment quan ha estat llarga i/o de certa intensitat- pot ser essencial per aconseguir una bona recuperació i poder afrontar després nous esforços o entrenaments en bones condicions físiques, aconseguint un òptim rendiment.
AVARIATS I SENSE GASOLINA
Ho explicaré de forma senzilla. D’una banda, en acabar de fer exercici –insisteixo: sobretot si ha estat intens i/o durador– els dipòsits de gasolina (glucògen) que subministren energia als nostres músculs estan buits o gairebé. Igual que li ocorre a un cotxe, la gasolina s’ha anat gastant durant l’esforç i s’ha encès la llum de la reserva.
D’altra banda, durant l’exercici, les fibres musculars sofreixen danys que han de reparar-se en acabar; i a més el catabolisme o destrucció de proteïna muscular està augmentat respecte a la seva síntesi. És a dir, en el múscul es destrueixen més proteïnes de les quals es fabriquen.
Sembla obvi que no convé quedar-se en aquesta *tesitura: Sense gasolina i avariats. I al més aviat possible sortim d’aquesta, millor serà la nostra recuperació.
Diversos estudis constaten que aquesta situació es pot revertir a força d’ingerir aliments que ens aportin carbohidrats i petites dosis de proteïna d’alta qualitat. O sigui, fent alguna cosa tan senzill com prendre un *Tentempié *Reparador.
*TENTEMPIÉ *REPARADOR
El *Tentempié *Reparador ha d’incloure, en primer lloc, aliments rics en carbohidrats de mitjana i alta/ràpida assimilació que a diferència dels de lenta assimilació -aptes per abans de l’esforç perquè ens donen energia de llarga durada- ens permeten emplenar ràpidament el dipòsit de gasolina muscular.
A saber: fruita, pa, sucs, galetes, cereals, arròs, patates… i també aliments dolços com a melmelada, *Nutella, raïms passes, *orejones… i fins i tot podem donar-nos el *gustazo de menjar-nos algun dònut, unes natilles o un gelat… especialment si s’ha realitzat un entrenament de fons o de llarga durada.
En segon lloc, ha d’incloure aliments amb proteïna d’alta qualitat biològica (llet de vaca o de soia, formatge, gall dindi, pernil, iogurt, ous…) amb la finalitat de frenar la destrucció de massa muscular, reparar danys i formar noves fibres musculars.
El més adequat és prendre el *Tentempié *Reparador entre 15 i 20 minutos després d’haver finalitzat la sessió i millor no deixar passar més de mitja hora.
Exemples de *Tentempiés *Reparadores:
Un plàtan amb un batut de xocolata (*brick) o llet de soia
Batut propietari de plàtan, llet o iogurt, galetes i mel
Iogurt begut de fruites amb un grapat de raïms passes
Pa amb formatge i melmelada amb llet o un suc de pinya
Entrepà de truita francesa o punxo truita patata amb un suc de pinya
Un arròs amb llet
Unes natilles amb cereals
Una gelatina amb *orejones
Raïms amb formatge
Un batut comercial de proteïna (sèrum de llet) i carbohidrats
La necessitat d’ingerir carbohidrats de ràpida assimilació serà major quan l’entrenament ha estat de llarga durada i/o molt exigent. I el *tentempié pot ser més o menys copiós segons l’esforç realitzat i en funció de les característiques de la persona.
Per els qui fan exercici en dejú de bon matí, el desdejuni que prenguin després els serveix ja de *tentempié *reparador i convé incloure alguna cosa dolç si l’esforç ha estat llarg i/o *agotador, encara que sense abusar.
Si l’exercici es realitza al migdia i s’esmorza immediatament després, tampoc és necessari recórrer al *tentempié. Però si va a transcórrer un temps superior a mitja hora, l’aconsellable és prendre-ho, prescindint de les postres en el menjar ja que tampoc convé excedir-se.
Exemple: *Tentempié *Reparador: un plàtan amb un iogurt. Menjar: Salmó a la planxa acompanyat amb verdures i pasta cuita.
El mateix dic pels quals facin exercici en fosquejar o abans per a sopar.
Exemple: *Tentempié *Reparador: Formatge amb un suc de pinya. Sopar: Mongetes verdes amb patates cuites i una truita de pernil *york.
ESPECIALITATS DE LLARGA DURADA
Sens dubte, els que major benefici obtenen de menjar després de fer exercici són els esportistes les sessions dels quals d’entrenament són intenses o de llarga durada i els que realitzen més d’una sessió diària. Tal és el cas de *maratonianos, *triatletas, nedadors, ciclistes, *ultrarunners o especialistes d’activitats de llarga resistència (esquí de fons, corredors de muntanya, piragüistes…). També els esportistes d’elit d’altres especialitats, tant individuals (velocistas, *mediofondistas, tennistes…) com d’equip (futbolistes, jugadors de bàsquet, de rugbi, handbol…), els entrenaments del qual són d’una gran exigència.
El *maratoniano Pablo Villalobos (2.12.21) coneix bé els beneficis que li aporta menjar després de l’exercici. L’extremeny sempre sol portar damunt fruites dessecades “per reposar el glucògen muscular en acabar d’entrenar”.
Explica que després del cop de calor soferta en finalitzar en cinquena posició la Marató del Campionat d’Europa de 2010 a Barcelona el primer que va fer, una vegada va recuperar l’ànim, va ser “prendre’m unes galetes ‘Xips *Ahoy’ que algú tenia per aquí. El cos m’ho estava demanant”. Recorda com una vegada, després de realitzar un entreno molt intens en sessió de tarda, es va ficar al llit sense amb prou feines sopar pel cansament i “l’endemà ho vaig pagar. Els meus músculs es van quedar sense glucògen i vaig ser incapaç de realitzar les sèries que tenia planificades”.
Després d’una competició de llarga distància (marató, triatló…) o de llarga durada, com pot ser partit de futbol o rugbi, es recomana en acabar un *tentempié durant els 30 primers minuts juntament amb,seguit a l’hora o hora i mitja d’un menjar o sopar ric en carbohidrats i de nou 2 hores més tard un *tentempié.
ESPECIALITATS DE FORÇA I *MUSCULACION
Per tots aquells que van al gimnàs per guanyar massa muscular i aquells esportistes en les especialitats dels quals predominen o inclouen en els seus entrenaments treballs de força, el fet de realitzar un *Tentempié *Reparador pot ser determinant per aconseguir els seus objectius i obtenir un òptim rendiment.
Ingerir carbohidrats juntament amb proteïna optimitza la síntesi proteïca i la hipertròfia muscular, a més de permetre recuperar el glucògen, que després d’una sessió de força es redueix entre un 30 i 40%.
ESPORTISTES ADOLESCENTS
També recomano menjar després de l’exercici a tots els nens/as i adolescents que solen fer esport a la tarda-nit una vegada finalitzades les classes. No importa si juguen al futbol, bàsquet, tennis, van a nedar, fan *judo o *taekwondo. Han de tenir molt present, ells o les seves mares, que el fet de menjar una mica després de l’exercici els ajudarà a recuperar-se millor i no sentir-se tan cansats l’endemà. A tots els xavals/as que s’estan iniciant en la pràctica d’un esport, el meu consell és que sempre surtin de la dutxa menjant o bevent. I així l’hi recordo diàriament a la meva filla futbolista.
ESPORT PER SALUT
Per a les persones que fan exercici per salut, el fet de menjar alguna cosa una vegada finalitzada la sessió també pot tenir certa importància, ja que els ajudarà a no sentir-se tan cansats a l’hora d’afrontar altres activitats al llarg del dia o per sentir-se millor l’endemà.
Evidentment, si es tracta de sessions suaus les seves necessitats seran molt menors a les d’una persona que entrena amb intensitat. I en el cas d’estar en un procés de *adelgazamiento, tampoc convé ingerir més calories de les necessàries. En aquests casos, el meu suggeriment, seria prendre un *tentempié molt lleuger, tipus un iogurt begut descremat o una peça de fruita.
 
—————————————————————————————————————————-
21/9/2012

Pla d’entrenament per començar a correr.

Objectiu en 12 setmanes: trotar mitja hora seguida. Vols començar a córrer però no saps com. Tems que si et poses a fer-ho, al minut hauràs hagut de parar. Segueix aquest pla i perdràs aquest temor.
Setmana 1
Dilluns – 20minuts caminant.
Dimecres – 20 *minutros caminant.
Dissabte – 20 minutos caminant.
 
Setmana 2
Dilluns – 30 minuts caminant.
Dimecres – 30 minuts caminant.
Dissabte – 30 minuts caminant.
 
Setmana 3
Dilluns – 5 vegades 2 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 4 vegades 3 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dissabte – 5 vegades 2 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 4
Dilluns – 4 vegades 3 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 3 vegades 4 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dissabte – 4 vegades 3 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 5
Dilluns – 3 vegades 4 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 4 vegades 5 minuts corrent seguits de 3 minuts caminant.
Dissabte – 3 vegades 4 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 6
Dilluns – 4 vegades 5 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 3 vegades 7 minuts corrent seguits de 3 minuts caminant.
Dissabte – 4 vegades 5 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 7
Dilluns – 3 vegades 7 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 3 vegades 8 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dissabte – 3 vegades 7 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 8
Dilluns – 3 vegades 8 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 3 vegades 9 minuts corrent seguits de 3 minuts caminant.
Dissabte – 3 vegades 8 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 9
Dilluns – 3 vegades 9 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 2 vegades 10 minuts caminant seguits de 2 minuts caminant.
Dissabte – 3 vegades 9 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 10
Dilluns – 2 vegades 10 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 2 vegades 12 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dissabte – 2 vegades 10 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 11
Dilluns – 2 vegades 12 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 2 vegades 14 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dissabte – 2 vegades 12 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Setmana 12
Dilluns – 2 vegades 15 minuts corrent seguits de 2 minuts caminant.
Dimecres – 2 vegades 10 minuts corrent seguits d’1 minut caminant.
Dissabte – 30 minuts corrent sense parar.
 
NO T’OBLIDIS DE…
Estirar – Dedica 5 minuts després de cada dia d’entrenament a estirar els grups musculars: bessons, *cuádriceps, *isquiotibiales i turmells.
Gimnàstica – Un dia per setmana hauries de fer una mica de gimnàstica: *sentadillas, fons de braços, exercicis de turmell. Així evitaràs lesions.
—————————————————————————————————
4/7/12
SKY GAMES
Els SkyGames® són els Campionats del Món de Skyrunning que se celebren amb una periodicitat de 4 anys. Aquest any tindran lloc del 29 de juny al 8 de juliol a la Ribagorça Romànica, una zona compresa entre Aragó i Catalunya.Itàlia per dues ocasions i Andorra han estat els països que han albergat fins ara els SkyGames®, un certamen impulsat per la Federació Internacional d’Skyrunning (ISF) i que exigeix que les competicions es celebrin en escenaris de muntanya situats a un mínim de 2.000 metres sobre el nivell del mar, en zones que compten amb una sòlida oferta hotelera i de serveis, a més de bones comunicacions i experiència en la celebració d’esdeveniments esportius.
Durant aquesta setmana de competició es disputaran un total de 6 proves: SkyMarathon, tota una prova de resistència de 42km; SkyRace, cursa de muntanya de 21km; SkyBike, una duatló d’alta muntanya (14 km BTT + 10km RUN + 10km BTT); KmVertical, una cursa d’ascensió ràpida de 1.000m de desnivell; SkySpeed, prova eliminatòria de velocitat en 200 metres; i SkyRaid, una prova multidisciplinar pensada exclusivament per als atletes seleccionats de les delegacions internacionals.
Aquesta competició reunirà als grans especialistes mundials de cada disciplina. Més de mil esportistes i cent atletes d’elit representant a un total de 25 nacions es donaran cita en aquesta competició que suposa un fidel reflex de l’espectacle dels esports de muntanya en alçada.
Paral·lelament a la competició oficial es duran a terme un important nombre d’activitats esportives i lúdiques complementàries que ofereix el potencial turístic i d’oci de la regió
———————————————————————————————————————————————————1/6/2012
seleccions catalanes oficials.
El Tribunal Constitucional avala que les seleccions catalanes puguin participar en competicions oficials sempre que no hagin de jugar contra Espanya. Això ha dictaminat el Tribunal Constitucional espanyol en una resolució d’un recurs que va presentar el Partit Popular (PP) l’any 1999. El 28 de juliol del 1999, el Parlament va aprovar, amb el suport de tots els partits menys del PPC, una llei amb la qual pretenia fomentar la participació de les seleccions catalanes en qualsevol mena de competició oficial. L’executiu espanyol va recórrer l’article 2 del text, segons el qual “les federacions esportives catalanes de cada modalitat esportiva són les representants del respectiu esport federat català en els àmbits supraautonòmics”.Des de la Fedearció d’Entitats Excursionistes de Catalunya sempre hem apostat per les Seleccions Catalanes. Participem activament en tot tipus de competicions oficials, des d’àmbits estatals fins a internacionals, amb laSelecció d’Escalada Esportiva, de Curses per Muntanyad’Esquí de Muntanya i de Raquetes de Neu. Som campions del Món en curses de muntanya 7 anys consecutius. També som els millors d’Europa en raquetes de neu. I tant els nostres esquiadors com escaladors estan en l’elit mundial. La nostra intenció és potenciar la seva participació en el màxim de competicions oficials possibles. Aixi ha estat i així continuarà sent.Informació elaborada per l’Àrea de Comunicació de la FEEC
——————————————————————————————————————————————————–18/4/12
SKY GAMES 
El pròxim estiu es disputarà al nostre petit territori Català-Aragonès els Sky Games ( Campionats del món de curses per muntanya), del 29 de juny al 8 de Juliol. Aquest campionats seran els primers en disputar-se al l’estat Espanyol i és per això que creiem oportú fer-los arribar tota la informació. Per primera vegada els Sky Games contaran amb la categoria OPEN, una gran oportunitat per a tots els amants de les curses per muntanya de participar al costat de les grans figures mundials del Skyrunning. Poden trobar tota l’ informació de l’esdeveniment als links: http://www.ribagorzaskygames2012.com/es/los-juegos http://www.ocisport.net/skygames/index.php
———————————————————————————————————————————————————-17/4/12
TROFEU SERRA DE CATLLARÀS
El cap de setmana del 28 i 29 d’abril de 2012 es disputarà al Berguedà el TROFEU SERRA DE CATLLARÀS d’orientació. El 28 d’abril a Sant Julià de Cerdanyola i el 29 a La Pobla de Lillet http://g.co/maps/rpr9f . Aquestes curses pertanyen a la Copa Catalana d’Orientació i a la nova Lliga O’Pyrene i agrupen corredors d’ Aragó, Navarra, Euskadi, França i Catalunya.Informació complerta a www.clubcoc.cat
Inscripcions a: http://www.orientacio.cat/gestio-inscripcions/inscripcions-onlineAclariments a club@clubcoc.cat QUÈ SÓN LES CURSES D’ORIENTACIÓ?Una cursa d’orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, senders, camins, rius, edificacions, rases, vegetació, etc). Cada corredor va sol i no guanya el més veloç sinó el que va segur per l’itinerari més idoni.L’orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família. A totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells, des dels més senzills d’iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats per als experts, on l’ús de la brúixola és fonamental. D’aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida.Una cursa d’orientació es pot prendre com un agradable passeig en mig de la natura o com una activitat atlètica competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar. L’orientació és un esport integral i complet en cos i ment.www.orientacio.cat
———————————————————————————————————————————————————-4/12/12
 Un any més ja tenim a punt la 35a Cursa Popular i la 18a Cursa de Fons a l’Ermita de Sant Josep de Montblanc, que tindrà lloc el proper dimarts 1 de maig. A la pàgina web del club (www.atleticmontblanc.cat o www.atletisme.cat/clubs/montblanc) pots trobar tota la informació de les curses. Recordar-te que degut a la limitació d’espai de l’ermita, la cursa de fons està limitada a 300 corredors i que només s’acceptaran inscripcions fins el 26 d’abril o quan s’arribi als 300 corredors. Animar-vos a participar en les curses de l’1 de maig! Aquest any amb molts regals pels corredors, esmorzar, gelat, batucada,…. i tot això dins l’ambient de la Festa Medieval de MontblancAgrega’t al Facebook del Club Atlètic Montblanc, i ves seguint totes les novetats de les curses a l’ermita de Sant Josep 2012Us esperem!  Club Atlètic Montblanc
———————————————————————————————————————————————–
CURSA NOCTURNA DELS MATINERS
Salut i Cames!!!!!
Aquesta vegada els Esquerdabocs, el Centre Excursionista Avinyó i l’Ajuntament d’Avinyó,  us proposem una cursa Nocturna en el marc de la Fira dels Matiners. Aquesta vegada no nomes vindreu a corre si no que us transportarem a la època del 1848, en una de les batalles més importants entre carlins i isabelins que va tenir lloc a les nostres terres. Correreu per corriols que van obrir aquells soldats i passareu per punts històrics del nostre poble. Ah! i pot ser que hi torbem alguna que altre sorpresa!!!!
Us recompensarem l’esforç amb un gran sopar a l’estil de l’època amb unes bones mongetes amb botifarra.
Animeu-vos a venir i desfruitar de la vostra passió en un ambient històric.
US ATRAPARAN!!!!!!!!!
+ informació
www.matiners.cat
———————————————————————————————————————————–
Aqui deixo informació d’una cursa que es fa aprop de casa nostra, justament a Santa Coloma de Queralt, us deixo el link per a mes inforació.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=777402b846&view=att&th=136a74f87348a7b5&attid=0.1&disp=inline&safe=1&saduie=AG9B_P-3SVeBRW8VukQKkQtJx1mL&sadet=1334250949417&sads=GeesWV5uN2b8ev5qHOfJWL3-o3gzw&
 ———————————————————————————————————————————————————
18/3/12 
 aqui deixo un enllaç que ens a enviat un amic!! (federic vallbona farre) 
ia fotos de la marato de barcelona
https://picasaweb.google.com/100138314279670983705/MaratoBarcelona2012?noredirect=1
————————————————————————————–

13/3/12

  • Institut d’Estudis Vallencs, Valls
  • El divendres dia 13 d’abril, és realitzarà al recinte de l’Institut d’Estudis Vallencs, la presentació del darrer llibre d’Arcadi Alibés, el qual el seu títol és “Les Petjades dels Herois”.L’Arcadi vindrà a Valls, gràcies a la col·laboració d’Ara Llibres, Llibreria Roca i Corredorsvalls.catA la presentació també hi haurà la Marta Galimany (millor esportista vallenca del 2011), i Gemma Casalé (perdiosita).Per tant, ens plau convidar-vos a l’acte on és parlarà del llibre, i de sumar kilometrès a les cames!! Animeu-vos és una molt bont oportunitat de conèixer l’Arcadi!!

 

———————————————————————————————————————————————————-
10/3/12
És una cursa de Muntanya que es realitzarà el 6 d’abril a Sant Feliu Sasserra i consta de 12 km i 450 m de desnivell.
Aqui deixo el blog de la pagina per si alguna persona s’anima!!
http://sotabranques.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.